Haberler & Duyurular

Açık Bilim Fikir Duvarı Etkinliği, 24 Ekim 2024 Perşembe

  • Dates: 24 – 24 Eki, 2024
  • Location: Sarıyer, İstanbul, Türkiye
  • Address: İTÜ Ayazağa Kampüsü , Mustafa İnan Kütüphanesi ,
  • Contact: Burcu Bulut
  • Email: bulutburcu@itu.edu.tr
  • How to find us: İTÜ Mustafa İnan Kütüphanesi Konferans Salonu
  • Phone: 212 2853013/ 6625

Değerli İstanbul Teknik Üniversiteliler,

"Ticaretleştirme Yerine Toplumsal Fayda (Community over Commercialization)" teması ile 21-27 Ekim 2024 tarihlerinde kutlanacak olan Uluslararası Açık Erişim Haftası kapsamında gerçekleştireceğimiz "Açık Bilim Fikir Duvarı" oluşturma etkinliğine davetlisiniz.

Etkinlik kapsamında açık bilimi, uygulamaya geçirilmesi kültürel bir değişimi de gerekli kılan politikalar üzerinden, üniversitelerdeki rolünü bilimsel iletişim sürecinin tüm aktörlerini göz önünde bulundurarak, açık bilim uygulamalarının sunduğu fırsatları/tehditleri irdeleyerek değerlendirmeyi ve uygulamaların teşvik edilmesi halinde ortaya çıkacak toplumsal faydaların neler olacağını birlikte ortaya koymayı hedefliyoruz.

Aktif katılımının esas olduğu bu aktivitede, açık bilim bileşenlerini ve uygulamalarını dikkate alarak geliştireceğimiz fikirleri yazı ve görseller ile etkinlik alanındaki bir duvar üzerinde bir araya getirmeyi amaçlıyoruz.

Zamanımızı etkili ve verimli kullanabilmek için katılımcı sayısını 50 kişi ile sınırlı tuttuk. Bu nedenle katılımcıların aşağıda paylaşılan linkten kadar kayıt olmaları, etkinlik tarihinde katılmalarına engel bir durum olması halinde bilgilendirmede bulunmaları önem taşıyor.

Konuya ilgili duyan, birlikte düşünmeyi ve üretmeyi seven herkesi etkinliğimize bekliyoruz.

Tarih: 24 Ekim 2024 Perşembe
Saat: 10:30-12:30
Yer: İTÜ Mustafa İnan Kütüphanesi Konferans Salonu
Kolaylaştırıcı: Dr. Burcu Bulut

İTÜ Kütüphaneleri Hakkında

kutphane-hakkinda

İstanbul Teknik Üniversitesi, bilgi ve teknolojinin öncüsü olarak öğrenci ve akademisyenlere en kapsamlı eğitimi sunmanın yanı sıra, kütüphaneleriyle de bilgiye açılan kapıları aralar. Mustafa İnan Kütüphanesi, bu vizyonu destekleyen 7/24 açık hizmet anlayışıyla, öğrencilere ve akademisyenlere her an bilgiye erişim olanağı sağlar.

Zengin kaynaklara erişim, konforlu çalışma alanları ve 7/24 hizmet anlayışı, İstanbul Teknik Üniversitesi Kütüphaneleri'ni bilgi dünyasının vazgeçilmez bir parçası haline getirir. Modern mimarisi ve geniş koleksiyonları, öğrencilerin projelerini destekler ve akademisyenleri bilimsel araştırmalarda ileriye taşır. İTÜ Kütüphaneleri, bilgiye açılan kapıları geniş bir perspektifle sunarak, geleceğin liderlerini en iyi şekilde donatır.

Kütüphane Veritabanları

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kütüphaneleri, bilim ve teknolojideki hızlı değişim ve gelişmelerle başa çıkabilen, öğrencilerine ve akademisyenlerine en yeni ve kapsamlı bilgileri sunmayı hedefleyen birinci sınıf bir kaynak merkezi sunmaktadır. Ar-Ge odaklı bir yaklaşım benimseyen İTÜ Kütüphaneleri, çeşitli disiplinlerdeki son araştırma bulgularını içeren geniş kapsamlı veritabanlarına ev sahipliği yaparak bilimsel keşifleri desteklemektedir.

Öğrenciler ve akademisyenler, mühendislikten sosyal bilimlere kadar geniş bir konu yelpazesinde yoğunlaşmış veritabanları sayesinde kapsamlı bir araştırma yapma olanağına sahiptirler. Bu veritabanları, güncel araştırma makaleleri, konferans bildirileri, kitaplar ve daha fazlasını içerir, böylece İTÜ topluluğu, önde gelen bilim insanları ve sektör uzmanları tarafından üretilen bilgi havuzlarına hızlı ve etkili bir şekilde erişebilir.

Ayrıca, İTÜ Kütüphaneleri, öğrencilere ve akademisyenlere uzaktan erişim olanağı sunarak bilgiye her zaman ve her yerden ulaşma imkanı tanır. Bu sayede, araştırma ve geliştirme süreçlerini destekler ve bilimsel keşiflerin sınırlarını genişletir. İTÜ Kütüphaneleri'nin bu zengin veritabanları, üniversitenin Ar-Ge faaliyetlerine katkı sağlayarak bilim dünyasında öncü olma hedefine önemli bir adım atar.

Veritabanları için Tıklayınız
 

Polen - İTÜ Akademik Açık Arşiv

polen-itu


Polen, İstanbul Teknik Üniversitesi akademik ve idari personeli, öğrencileri tarafından doğrudan ve dolaylı olarak yayınlanan; kitap, makale, tez, bildiri, rapor, araştırma verisi gibi tüm akademik kaynakları uluslararası standartlarda dijital ortamda depolar, üniversitenin akademik performansını izlemeye aracılık eder, kaynakları uzun süreli saklar ve yayınların etkisini artırmak için telif haklarına uygun olarak açık erişime sunar.

İTÜ Akademik Açık Arşiv | Polen