Duyurular

Association of Computing Machinery (ACM) Açık Erişim Yayın Yapma Hakkı

09 Ara 2022
Resim1
                   

                                                   acm      

Değerli İstanbul Teknik Üniversiteliler,

ANKOS (Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu) aracılığı ile abone  olduğumuz Association of Computing Machinery (ACM) Digital Library veritabanı için 2022 yılında “Oku ve Yayımla (Read and Publish)” modeline dayalı olan ACM Open anlaşması imzalanmıştır.  

Bu kapsamda ACM Digital Library içeriğinde sorumlu yazar olarak yapacağınız yayınlar, makale işlem bedeli (Article Proccessing Charge - APC) ödenmeksizin açık erişim olarak yayımlanacaktır. 

Anlaşma, listede yer verilen tüm hakemli ACM dergilerini, konferans bildirilerini ve magazinlerini kapsamaktadır. Yayımlanacak makale sayısında herhangi bir sınırlama olmayacaktır.

Altta yer alan noktalara dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

1) Gönderen sorumlu yazar, hakem değerlendirme süreci boyunca ACM ile iletişim kuracak kişi olmalıdır. 

2) Gönderen sorumlu yazar, makaleyi yüklerken üniversite e-posta adresini kullanmalıdır.

ACM Open anlaşmasının bir parçası olarak, lisans süresi boyunca ACM Digital Library aboneliği olan kurumların en az bir bağlantılı yazarla (affiliated author) yayınlanan tüm araştırma makalelerinin tam metin olarak kendi kurumsal arşivine yüklenmesine izin verilmektedir. Bu makale açık erişim olarak yayınlansın ya da yayınlanmasın makalenin tam metni gönderilir ve kurumsal arşive eklenebilir. Bu nedenle, ACM Digital Library de yapacağınız yayınların kabulünden sonra Kütüphanemize bilgi vemeniz önem taşımaktadır.

Makalenizin açık erişim yayınlanmasıyla ilgili sorun yaşamanız durumunda bizimle kutuphanedanis@itu.edu.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımızla,

İTÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 

 

acmpdfjpg