Urkund Veritabanı

Urkund intihali(akademik bilgi hırsızlığını) engellemek için hazırlanmış bir intihal tespit programıdır.

Öğrenci( Lisans/Lisans üstü) çalışmalarının kontrolünde; sistem ilgili akademisyene açılan Urkund hesabına öğrencinin, çalışmasını( öğrenci ödevleri, tez, makale) eposta yoluyla iletmesi şeklinde çalışır. Analiz sonucunun değerlendirmesini ilgili akademisyen yapar. Erişim tanımlamaları başvurusu esnasında sizlerle paylaşılan Urkund kısa kullanım klavuzunun incelenmesi son derece önemlidir.

Akademisyen çalışmalarının kontrolünde; akademisyen kendisine kütüphane tarafından açılan hesap ile kendisi döküman yükleyebilir.

Bu sebeple Urkund 'u kullanabilmek için öncelikle kütüphane tarafından akademisyenlere bir kullanıcı hesabı açılır. Hesap açım taleplerinizi  AD SOYAD, FAKÜLTE ve BÖLÜM bilgileri şeklinde zesolta@itu.edu.tr' ye iletebilirsiniz.

İTÜ Kütüphane sadece hesap erişim tanımlamalarından sorumludur, raporlama işlemlerini hesap sahibi akademisyen yapar.

Kullanıcı  şifrenizi unuttuysanız https://secure.urkund.com/account/tr-tr/resetpassword/requestpasswordreset adresinden yeni şifre alabilirsiniz.

Sistemin desteklediği dosya formatları: DOC. DOCX. SXW. PPT. PPTX. PDF. TXT. RTF. Html. Htm. WPS. ODT

Resim dosyalarının kontrolü yapılamamaktadır.

UYARI! LÜTFEN HESAP BİLGİLERİNİZİ BAŞKALARIYLA PAYLAŞMAYINIZ!

UYARI! YÜKLENEN DOKÜMAN SİLİNEMEMEKTE URKUND' DA ARŞİVLENMEKTEDİR.

ÖRNEK URKUND RAPORU

KILAVUZLAR