Turnitin İntihal Yazılımı Eğitim Toplantısı

Turnitin2019web

Değerli Akademisyenlerimiz,

29690 sayılı Resmi Gazete'nin Yüksek Öğretim Kurulu Lisanüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nin 9. ve 22. maddeleri 2 numaralı bendine göre; üniversitelerde yürütülen tez çalışmalarında intihali önlemek amacıyla çalışmalardaki benzerlikleri tespit eden profesyonel bir yazılımın kullanılması zorunlu kılınmıştır. 2018'de bu kapsamda TUBİTAK ULAKBİM EKUAL(Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı) lisansı ile Turnitin (intihali önleme) programı tüm üniversitelerimizin hizmetine alınmıştır. Bu program öncelikle tezlerde olmak üzere öğrenci ödevlerinde de kullanılabilmektedir.

İTÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı işbirliğiyle Techknowledge Firması Eğitim Danışmanı Serdinç Kaya tarafından Turnitin Programı’nı daha etkin kullanabilmek ve yeni özellikleri hakkında bilgi vermek amacıyla Turnitin Kullanıcı Eğitimi Toplantısı planlanmıştır.

Toplantı detay bilgilerini altta bulabilirsiniz.

12 Mart  2019, Salı Saat : 10:30
Yer : İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü,
Prof. Dr. Remzi Ülker Konferans Salonu

Eğitmen: Serdinç Kaya

Techknowledge

Training Consultant / Eğitim Danışmanı

İTÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Katılım, salon kapasitesiyle sınırlı olacağından lütfen katılım formunu doldurunuz.