EndNote Eğitim Semineri

EndNote Seminer

Değerli İTÜ'lü Akademisyenler ;

Tez ve Makale Yazmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı!

Üniversitemizce lisanslanarak sizlerin kullanımına sunulan, tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma, farklı dergi/tez formatlarına göre düzenleme ve hangi dergilerde yayınlayabileceğinize dair önerilerde bulunma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma, makale yazım ve yayın sürecinizde sizlere yardımcı olabilecek EndNote yazılımının etkin kullanımına yönelik olarak Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'nca Eğitim Semineri düzenlenmiştir.

Tarih             :
 17 Mart 2017, Cuma
Saat               :
Yer                 :
 İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü, Prof. Dr. Remzi Ülker Konferans Salonu

EndNote Eğitim Seminer İçeriği:

• EndNote ile kişisel bibliyografik veritabanı oluşturma
  • Online veritabanlarında makale arama (WoS, Legal Collection, Library of Congress, PubMed ve erişimi mümkün olan kütüphanelerde)
  • Referans kaydı import seçenekleri (direct export (Google Akademik, Google Books vb.), import filtreleri ve pdf import)
  • Manuel veri girişi (Referans kaydı oluşturma)
  • Tam metin pdf’lerden otomatik kaynakça oluşturma
  • Kişisel EndNote veritabanlarını düzenleme ve yönetme (seçme, sıralama, arama, taşıma, güncelleme… )
  • Tez ve Makalelerde bibliyografya (kaynakça) oluşturma
  • EndNote ile makale yazımı (atıf yapma, referans listesi oluşturma, farklı dergi formatları için düzenleme…)
  • Referans ve Kütüphane paylaşımı
  • EndNote Manuscript matcher özelliği ile makale yayınlamak için en uygun dergi seçimi
Seminere katılım için lütfen katılım formunu doldurunuz;

İTÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı